Fysioterapeuttimme

Maarit Helenius / maarit.helenius@m-fysio.fi

– Fysioterapeutti Yamk
– Lymfaterapeutti
– Neurologinen fysioterapeutti

Elokuussa 1988 sukulaisten kannustamana Maarit päätti ottaa riskin ja perustaa oman yrityksen. Yrityksen nimeksi tuli M-Fysio.  Alusta lähtien kunnianhimoiselle Maaritille on ollut tärkeää kehittää ja kouluttaa itseään. Näin ollen Maarit onkin jatkuvasti vienyt itseään eteenpäin ja hankkinut erilaisia työkaluja ihmisen kehon ja mielen yhdistelmän ymmärtämiseen.  Näitä työkaluja ovat mm. työfysioterapian opinnot, Bobath-konseptin mukainen terapia  ja erilaiset neurologiset koulutukset. Tällä hetkellä Maarit suorittaa ylemmän ammattikorkeakoulun opintoja sosiaali- ja terveysalan johtamisesta ja kehittämisestä, joten hän on tavattavissa M-Fysiossa aina kunhan koulukiireiltään ehtii.

Vapaa-ajallaan aurinkoinen Maarit viilettää kotiseutunsa Tikkurilan reittejä yhdessä kultaistennoutajiensa Lillin ja Tarun kanssa.  Maarit muutenkin liikkuu mielellään paljon ja kuntosalilta hän kokee löytävänsä voimavaroja arjen pyörittämiseen.

Maaritilla on pätevyys tehdä Kelan vaativaa kuntoutusta, ja hän palvelee asiakkaita suomenkielen lisäksi tarvittessa englanniksi.

 

Emmi Karenko / emmi.karenko@m-fysio.fi

– Fysioterapeutti Yamk
– Basic Body Awareness terapeutti

Emmin tarina alalle päätymisestä on hieman muista poikkeava. Aikoinaan nuori nainen pohti, mitä tekisi lukion jälkeen ennen armeijan aloittamista. Hierojakoulutus osui sopivaan ajankohtaan, ja sattumien kautta Emmi löysi oman alansa.

Emmille syttyi heti vahva palo oppia lisää ihmiskehosta ja siitä miten asiat toimivat yhteen. Emmi on käynyt monenlaisia koulutuksia, kuten personal trainer- ja kuntosaliohjaajan koulutuksen, sosiaali- ja terveysalan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon, faskia-koulutuksia sekä viimeisimpänä hän on perehtynyt lantionpohjan fysioterapiaan. Fysioterapiatyössä Emmiä kiehtoo erityisesti mielen ja kehon yhteys, liikkeen laatu sekä tietoisen läsnäolon voimavaroja vapauttava vaikutus. Vapaa-ajallaan hän hoitaa omaa henkistä ja fyysistä puoltaan kotitallilla hevostensa Murun, Tuikun, Iisakin ja Heeron parissa.

Emmi ottaa asiakkaita vastaan M-Fysion tiloissa ma, ti, ke ja pe sekä tarvittaessa sunnuntaisin. Hän palvelee asiakkaita suomenkielen lisäksi englannin- ja vironkielellä. Emmillä on pätevyys tehdä Kelan vaativaa kuntoutusta.

 

Mari Niemelä / (äitiyslomalla)

– Fysioterapeutti Amk
– Lymfaterapeutti

Työhönsä intohimolla suhtautuva Mari on valmistunut 2006. Marin into toimia ihmisten kanssa, hänen kiinnostuksensa ihmiskehoa ja sen toimintaa kohtaan sekä halu auttaa muita ohjasivat hänet luonnollista reittiä fysioterapian pariin. Mari on käynyt laaja-alaisesti fysioterapia-alan lisäkoulutuksia, ja hän on kouluttautunut myös lymfaterapeutiksi. Viimeisimpänä hän on käynyt saamassa oppia lantionpohjan lihasten toiminnasta ja harjoittelusta. Kehonhallinnan harjoittaminen on Marin erityisosaamista, ja vapaa-aikanaan hän vie tämän taidon äärimmäisyyksiin tankotanssin ja akrobatian parissa.

Mari ottaa asiakkaita vastaan M-Fysion tiloissa arkipäivisin, ja hän palvelee asiakkaita suomenkielen lisäksi tarvittaessa englanniksi. Marilla on pätevyys tehdä Kelan vaativaa kuntoutusta.

Olga Möller / (äitiyslomalla) DSC_0817

– Fysioterapeutti Amk

Olga napattiin M-Fysion vahvuuteen suoraan koulun penkiltä joulukuussa 2016. Olga suoritti neurologisen fysioterapian harjoittelujakson M-Fysiossa syksyllä 2016 ja lunasti heti paikkansa osana työyhteisöä. Ennen fysioterapiaopintoja Olga ehti työskennellä IT-alalla kymmenen vuotta. Liikunnallinen elämäntapa ja mielenkiinto kehon toimintaa kohtaan ajoivat hänet kuitenkin vaihtamaan alaa.

Fysioterapeuttina Olga on kiinnostunut erityisesti tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien selvittelystä ja tätä silmälläpitäen hän on käynyt lisäkoulutusta selkärangan tutkimisesta ja hoidosta sekä SI-nivelestä. Tiedonjano oli kova jo opiskeluaikana, joten hän on ehtinyt käydä lisäkoulutuksia mm. kinesioteippauksesta, kävelyn analysoinnista, alaselkäkivusta sekä nuorten urheilusta. Uusin aluevaltaus on Neurokinetic therapy (NKT) -koulutus, täysin uusi hoitomuoto Suomessa. Olga suoritti NKT:stä ensimmäisen tason sertifikaatin toukokuussa 2018.

Lisäksi Olga on kouluttautunut personal traineriksi. Hän on toiminut Vaahteraliigassa Vantaan TAFT -joukkueen fysioterapeuttina. Harrastuksiin kuuluu kuntonyrkkeily ja astangajooga. Olga ottaa asiakkaita vastaan M-Fysiossa arkisin ja hän palvelee asiakkaita suomeksi ja englanniksi, ruotsi taipuu jossain määrin. Olgalla on pätevyys tehdä Kelan vaativaa kuntoutusta.

Viimeksi muokattu 23.4.2019

Vastaa