Fysioterapeuttimme

Maarit Helenius

– Fysioterapeutti Yamk
– Lymfaterapeutti
– Neurologinen fysioterapeutti

Elokuussa 1988 sukulaisten kannustamana Maarit päätti ottaa riskin ja perustaa oman yrityksen. Yrityksen nimeksi tuli M-Fysio.  Alusta lähtien kunnianhimoiselle Maaritille on ollut tärkeää kehittää ja kouluttaa itseään. Näin ollen Maarit onkin jatkuvasti vienyt itseään eteenpäin ja hankkinut erilaisia työkaluja ihmisen kehon ja mielen yhdistelmän ymmärtämiseen.  Näitä työkaluja ovat mm. työfysioterapian opinnot, Bobath-konseptin mukainen terapia, erilaiset neurologiset koulutukset sekä lukuisat tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapian menetelmäkurssit. Maarit on suorittanut myös ylemmän ammattikorkeakoulun opinnot sosiaali- ja terveysalan johtamisesta ja kehittämisestä sekä opettaja opinnot. Viimeisin aluevaltaus Maaritille on ollut perehtyminen lantionpohjalihasten kuntoutukseen ja äitiysfysioterapiaan.

Vapaa-ajallaan aurinkoinen Maarit viilettää kotiseutunsa Tikkurilan reittejä yhdessä kultaistennoutajiensa Lillin ja Tarun kanssa.  Maarit muutenkin liikkuu mielellään paljon ja kuntosalilta hän kokee löytävänsä voimavaroja arjen pyörittämiseen.

Maaritilla on pätevyys tehdä Kelan vaativaa kuntoutusta, ja hän palvelee asiakkaita suomenkielen lisäksi tarvittessa englanniksi.

Olga MöllerOlga

-Fysioterapeutti Amk

Olga napattiin M-Fysion vahvuuteen suoraan koulun penkiltä joulukuussa 2016. Olga suoritti neurologisen fysioterapian harjoittelujakson M-Fysiossa syksyllä 2016 ja lunasti heti paikkansa osana työyhteisöä. Ennen fysioterapiaopintoja Olga ehti työskennellä IT-alalla kymmenen vuotta. Liikunnallinen elämäntapa ja mielenkiinto kehon toimintaa kohtaan ajoivat hänet kuitenkin vaihtamaan alaa.

Fysioterapeuttina Olga on kiinnostunut erityisesti tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien selvittelystä ja tätä silmälläpitäen hän on käynyt lisäkoulutusta selkärangan tutkimisesta ja hoidosta, SI-nivelestä, olkapään kuntoutuksesta, kivusta ja kivun hoidosta sekä spiraalistabilaatiosta. Tiedonjano oli kova jo opiskeluaikana, jolloin hän ehti käydä lisäkoulutuksia mm. kinesioteippauksesta, kävelyn analysoinnista, alaselkäkivusta sekä nuorten urheilusta. Näitä taitoja hän hyödyntää myös kuntouttaessaan neurologisia asiakkaita. Uusin aluevaltaus on lihastestaukseen perustuva hoitomenetelmä, joka on vielä harjoittelun alla. Syksyllä -20 hän suorittaa hengitys- ja sydänfysioterapian syventävät opinnot XAMKissa.

Lisäksi Olga on kouluttautunut personal traineriksi ja opiskeluaikana hän toimi ryhmäliikunnanohjaajana ja jenkkifutiksen Vaahteraliigassa Vantaan TAFT -joukkueen fysioterapeuttina. Harrastuksiin kuuluu kuntonyrkkeily. Olga ottaa asiakkaita vastaan M-Fysiossa alkuviikosta ja hän palvelee asiakkaita suomeksi ja englanniksi.

Eritysosaaminen:
-selän, si-nivel vaivojen sekä olkapään kuntoutus ja hoito
-toiminnallinen harjoittelu
-kinesioteippaus

 

Elina Hilkko_20200428_083528

-Fysioterapeutti Amk

Elina on valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2016, ja M-Fysiossa hän on työskennellyt syyskuusta 2018 lähtien. Ennen M-Fysioon siirtymistä Elina ehti kerryttää kokemusta terveyskeskuksessa ja sairaalaosastolla työskentelystä. Kiinnostus alalle heräsi, kun hän henkilökohtaisena avustaja työskennellessään pääsi osallistumaan fysioterapiatilanteisiin. Elinan mielestä hienointa fysioterapeutin ammatissa on työskentely ihmisten parissa ja mahdollisuus nähdä asiakkaiden kuntoutuminen ja edistyminen.

Fysioterapiauralla Elinaa kiinnostaa erityisesti työkyvyn tukeminen, ja hän haluaakin antaa asiakkailleen eväitä työssä ja arjessa jaksamiseen. Hän on syventynyt mm. niska-hartiaseudun tutkimiseen, manuaaliseen käsittelyyn ja terapeuttiseen harjoitteluun. Paras kiitos työssä on ollut se, kun asiakas on ottanut päivittäiseen arkeen mukaan taukojumpan ja huomannut, kuinka paljon siitä on apua.

Vapaa-aikanaan Elina harrastuksiin kuuluu crossfit, luonnossa liikkuminen ja retkeily sekä koiran kanssa agility-treeneissä käyminen. Elina kokee, että varsinkin crossfit vaikuttaa suotuisasti niin henkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiin ja antaa lisäbuustia työhön.

Elina ottaa asiakkaita vastaan M-Fysiossa arkipäivisin. Hän palvelee asiakkaita suomen kielen lisäksi tarvittaessa englanniksi. Elinalla on pätevyys tehdä Kelan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta.

Erityisosaaminen:
-työikäisten tuki- ja liikuntaelimistön vaivat
-toiminnallinen harjoittelu
-kinesioteippaus

Tuula Rautiainen

-Fysioterapeutti Amk

Tuula on valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2003. Alalle hakeutumiseen vaikutti vahvasti positiivinen kokemus omasta fysioterapiaprosessista lasketteluvamman jälkeen. Tuula on neurologisen fysioterapian moniosaaja. Toimintahäiriöiden kuntouttamiseen tähtäävän terapeuttisen harjoittelun lisäksi Tuula käyttää työssään manuaalisia mobilisointi- ja rentoutustekniikoita sekä faskiakäsittelyitä. Vastaanottotyön lisäksi Tuula toteuttaa fysioterapiaa koti- ja koulukäynteinä sekä allasterapiana.

Lasten ja nuorten fysioterapiassa Tuulan vahvimpia osaamisalueita ovat motoriikan kehityshäiriöt, tarkkaavaisuuden säätelyn ja kehon hahmottamisen vaikeudet sekä kasvuikäisen tuki- ja liikuntaelinongelmat. Terapeuttinen harjoittelu toteutuu lapsen/nuoren kiinnostuksen kohteita hyödyntäen.

Vapaa-ajalla Tuula viihtyy jalkapallokentällä itse pelaten tai erityislapsia valmentaen. Jalkapalloharrastuksen parista intohimoksi on noussut juniori-ikäisten urheilijoiden rasitusoireiden ennaltaehkäisy mm. juniorivalmentajia ja huoltajia kouluttamalla.

Lisäkoulutuksia Tuulalla on mm. aivoverenkiertohäiriöiden (Bobath), lasten motorisen kehityksen, manuaalisten faskiakäsittelyiden, erityisuimarin avustamisen, alaraaja- ja urheilufysioterapian alueelta. Tuulalla on pätevyys tehdä Kelan vaativaa kuntoutusta aikuisten ja lasten parissa ja hän palvelee suomen kielen lisäksi asiakkaita tarvittaessa englanniksi.

Iina PirhonenIMG_1682

-Fysioterapeutti Amk

Iina on aloittanut työuransa kaupan alalta, mutta omien urheiluharrastusten ja urheilussa sattuneiden loukkaantumisten myötä fysioterapia-ala alkoi kiinnostaa. Iinalla oli pitkään vahva tunne siitä, että fysioterapia voisi olla hänen juttunsa, kunnes hän sitten vihdoin hakeutui opiskelemaan Tampereen ammattikorkeakouluun ja valmistui vuonna 2019. Nyt Iina nauttii siitä, kun saa tehdä ihmisten kanssa töitä. Palkitsevinta on, kun yhdessä asiakkaan kanssa saadaan onnistumisen elämyksiä.

Lyhyeen työuraansa nähden Iina on ehtinyt kerryttää melkoisen määrän osaamista ja kokemusta hyvinvoinnin ja liikunnan alalla. Fysioterapiaopinnoissa painotettiin tiimiyrittäjyyttä, ja Iina on ollut mukana pyörittämässä hyvinvointialan yritystä Business leaderin ja talousjohtajan roolissa. Iina on kouluttautunut myös personal traineriksi, joten hänelle on tuttua niin yksilö- kuin ryhmävalmennukset. Lisäksi hän on käynyt hakemassa lisäoppia mm. urheilufysioterapiasta sekä raskausajan ja raskauden jälkeisestä liikunnasta ja ravitsemuksesta. Iina on ehtinyt toimia myös jalkapallojunnujen fysiikkavalmentajana.

Tällä hetkellä Iina on kiinnostunut erityisesti tuki- ja liikuntaelinvaivojen fysioterapiasta sekä voimaharjoittelusta, mutta M-Fysiossa työskennellessään häntä on alkanut yhä enemmän kiinnostaa neurologinen kuntoutus. Iina on kokenut olevansa etuoikeutettu saadessaan olla osa kuntoutujan elämää – tukien ja auttaen.

Vapaa-ajalla Iinan pitää liikkeessä jalkapallo, kiipeily ja kuntosaliharrastus sekä labradorinnoutaja Ben. Haaveena olisi kouluttaa Benistä terapiakoira tulevaisuuden työpariksi itselle.

Iinan työskentelee M-Fysiossa arkipäivisin ja hän palvelee asiakkaita suomen kielen lisäksi englanniksi ja ruotsiksi.

Erityisosaaminen:
-olkapäävaivat
-si-nivel ongelmat
-kinesioteippaus

 

Mari Niemelä / (äitiyslomalla)

– Fysioterapeutti Amk
– Lymfaterapeutti

Työhönsä intohimolla suhtautuva Mari on valmistunut vuonna 2006. Marin into toimia ihmisten kanssa, hänen kiinnostuksensa ihmiskehoa ja sen toimintaa kohtaan sekä halu auttaa muita ohjasivat hänet luonnollista reittiä fysioterapian pariin. Mari on käynyt laaja-alaisesti fysioterapia-alan lisäkoulutuksia, ja hän on kouluttautunut myös lymfaterapeutiksi. Viimeisimpänä hän on käynyt saamassa oppia lantionpohjan lihasten toiminnasta ja harjoittelusta. Kehonhallinnan harjoittaminen on Marin erityisosaamista, ja vapaa-aikanaan hän vie tämän taidon äärimmäisyyksiin tankotanssin ja akrobatian parissa.

Viimeksi muokattu 21.10.2020

Vastaa