Fysioterapeuttimme

Maarit Helenius

– Fysioterapeutti Yamk
– Lymfaterapeutti
– Neurologinen fysioterapeutti

Elokuussa 1988 sukulaisten kannustamana Maarit päätti ottaa riskin ja perustaa oman yrityksen. Yrityksen nimeksi tuli M-Fysio.  Alusta lähtien kunnianhimoiselle Maaritille on ollut tärkeää kehittää ja kouluttaa itseään. Näin ollen Maarit onkin jatkuvasti vienyt itseään eteenpäin ja hankkinut erilaisia työkaluja ihmisen kehon ja mielen yhdistelmän ymmärtämiseen.  Näitä työkaluja ovat mm. työfysioterapian opinnot, Bobath-konseptin mukainen terapia, erilaiset neurologiset koulutukset sekä lukuisat tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapian menetelmäkurssit. Maarit on suorittanut myös ylemmän ammattikorkeakoulun opinnot sosiaali- ja terveysalan johtamisesta ja kehittämisestä sekä opettaja opinnot. Viimeisin aluevaltaus Maaritille on ollut perehtyminen lantionpohjalihasten kuntoutukseen ja äitiysfysioterapiaan.

Maarit on suorittanut ammatillisen opettajakorkeakoulu opinnot jouluna 2021, ja aloittanut psykofyysisen opinnot TAMK:ssa syksyllä 2021. Tavoitteena kohdata asiakkaat kokonaisvaltaisemmin tulevaisuudessa.

Vapaa-ajallaan aurinkoinen Maarit viilettää kotiseutunsa Tikkurilan reittejä yhdessä kultaistennoutaja Tarun kanssa.  Maarit muutenkin liikkuu mielellään paljon ja kuntosalilta hän kokee löytävänsä voimavaroja arjen pyörittämiseen.

Maaritilla on pätevyys tehdä Kelan vaativaa kuntoutusta ( fysioterapia ja allasterapia) ja hän palvelee asiakkaita suomenkielen lisäksi tarvittessa englanniksi.

 

Tuula Rautiainen

-Fysioterapeutti Amk

Tuula on valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2003. Alalle hakeutumiseen vaikutti vahvasti positiivinen kokemus omasta fysioterapiaprosessista lasketteluvamman jälkeen. Tuula on neurologisen fysioterapian moniosaaja. Toimintahäiriöiden kuntouttamiseen tähtäävän terapeuttisen harjoittelun lisäksi Tuula käyttää työssään manuaalisia mobilisointi- ja rentoutustekniikoita sekä faskiakäsittelyitä. Vastaanottotyön lisäksi Tuula toteuttaa fysioterapiaa koti- ja koulukäynteinä sekä allasterapiana.

Lasten ja nuorten fysioterapiassa Tuulan vahvimpia osaamisalueita ovat motoriikan kehityshäiriöt, tarkkaavaisuuden säätelyn ja kehon hahmottamisen vaikeudet sekä kasvuikäisen tuki- ja liikuntaelinongelmat. Terapeuttinen harjoittelu toteutuu lapsen/nuoren kiinnostuksen kohteita hyödyntäen.

Vapaa-ajalla Tuula viihtyy jalkapallokentällä itse pelaten tai lapsia valmentaen. Jalkapalloharrastuksen parista intohimoksi on noussut juniori-ikäisten urheilijoiden rasitusoireiden ennaltaehkäisy mm. juniorivalmentajia ja huoltajia kouluttamalla.

Lisäkoulutuksia Tuulalla on mm. aivoverenkiertohäiriöiden (Bobath), lasten motorisen kehityksen, manuaalisten faskiakäsittelyiden, erityisuimarin avustamisen, alaraaja- ja urheilufysioterapian alueelta. Tuulalla on pätevyys tehdä Kelan vaativaa kuntoutusta aikuisten ja lasten parissa, lisäksi allasterapiaa. Hän palvelee suomen kielen lisäksi asiakkaita tarvittaessa englanniksi.

Tea Ahonen

Fysioterapia Amk

Personal trainer

Tea on valmistunut vuonna 2021 fysioterapeutiksi. Aikaisemman uran Tea tehnyt kauneudenhoitoalan yrittäjänä, mutta joutui vaihtamaan alan  terveydellistä syistä. Tea toiminut myös personal trainerina jo usean vuoden ajan, ja fysioterapeutiksi kouluttautuminen tuntui luonnolliselta vaihtoehdolta.

Tärkeää Tealle on työssään pystyä auttamaan ihmisiä erilaisten tuki-ja liikuntaelin vaivojen kanssa, niin että asiakas pystyisi elämään niin täysipainoista elämää kuin mahdollista.  Neurologisten asiakkaiden kanssa Tea pääsi toimimaan jo harjoitteluaikoinaan M- Fysiossa, ja tarkoituksena hänellä onkin käydä neurologian erikoistumiskoulutus. Neurologisten asiakkaiden elämänlaadun kohentaminen ja kivun vähentäminen ovat ykkös asioita Tealle.

Erityisenä mielenkiinnon kohteenaan Tea mainitsee hermoston palautumisen, kehon ja mielen yhteyden sekä kivun. Stressi, kiire ja ahdistus saavat aikaan monia kehollisia oireita, näiden huomioon ottaminen tuo parempia tuloksia monen vaivan hoidossa.

Tealle liikunta on tärkeä osa elämää, ja häneen voitkin törmätä Sipoonkoven poluilla. Poluilla juoksun lisäksi Tea pyöräilee niin sisällä kuin ulkonakin ja  tekee kotitreenejä Treenihetki nimiselle kanavalle tyttärensä kanssa.

Tea työskentelee M-Fysiossa arkipäivisin ja hän palvelee asiakkaita suomen kielen lisäksi englanniksi. Tealla mahdollisuus tehdä Kelan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta.

MInna Hurskainen

Fysioterapeutti AMK

Personal trainer

Olen kokenut tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapian ammattilainen. Valmistuin fysioterapeutiksi vuonna 2001 ja sen jälkeen olen työskennellyt laajasti erilaisten selkä, niska, lonkka, lantio, olka, polvi- ja nilkkavaivojen parissa. Neurologisten asiakkaiden säännöllisen kuntoutuksen parista on myös pitkä kokemus ja minulla on pätevyys Kela vaikeavammaisten asiakkaiden kuntoutukseen. Osaamis aluettani ovat erityisesti alaraaja analyysit sekä yksilölliset harjoitusohjelmat perustuen fysioterapeuttiseen tutkimukseen, lihastasapainokartoitukseen sekä ongelman kartoittamiseen. Alaraaja ongelmiin liittyen myös yksilölliset tukipohjalliset kuuluu osaamisalueeseeni. Hoidan kaikkia asiakasryhmiä nuorista eläkeläisiin. Käyttämäni menetelmät ovat erilaiset nivel, lihas-tai fasciakäsittelyt. Koen erityisen tärkeäksi kuntoutuksen toteutuksessa harjoittelun joko ohjatusti tai itsenäisesti.

Liikunta on aina ollut suuri osa elämääni sekä terveys ja hyvinvointi kiinnostuksen kohteita. Vapaa-aikaan kuuluu tiiviisti tällä hetkellä mm intohimoinen crossfitin harrastaminen.

Minna  ottaa asiakkaita vastaan M-Fysiossa arkipäivisin. Hän palvelee asiakkaita suomen kielen lisäksi tarvittaessa englanniksi. Minnalla on pätevyys tehdä Kelan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta.

Viimeksi muokattu 21.10.2020

 

Vastaa