Fysioterapeuttimme

Maarit Helenius / maarit.helenius@m-fysio.fi

– Fysioterapeutti Amk
– Lymfaterapeutti
– Neurologinen fysioterapeutti

Elokuussa 1988 sukulaisten kannustamana Maarit päätti ottaa riskin ja perustaa oman yrityksen. Yrityksen nimeksi tuli M-Fysio.  Alusta lähtien kunnianhimoiselle Maaritille on ollut tärkeää kehittää ja kouluttaa itseään. Näin ollen Maarit onkin jatkuvasti vienyt itseään eteenpäin ja hankkinut erilaisia työkaluja ihmisen kehon ja mielen yhdistelmän ymmärtämiseen.  Näitä työkaluja ovat mm. työfysioterapian opinnot, Bobath-konseptin mukainen terapia  ja erilaiset neurologiset koulutukset. Tällä hetkellä Maarit suorittaa ylemmän ammattikorkeakoulun opintoja sosiaali- ja terveysalan johtamisesta ja kehittämisestä, joten hän on tavattavissa M-Fysiossa aina kunhan koulukiireiltään ehtii.

Vapaa-ajallaan aurinkoinen Maarit viilettää kotiseutunsa Tikkurilan reittejä yhdessä kultaistennoutajiensa Lillin ja Tarun kanssa.  Maarit muutenkin liikkuu mielellään paljon ja kuntosalilta hän kokee löytävänsä voimavaroja arjen pyörittämiseen.

Maaritilla on pätevyys tehdä Kelan vaativaa kuntoutusta, ja hän palvelee asiakkaita suomenkielen lisäksi tarvittessa englanniksi.

Mari Niemelä / (äitiyslomalla)

– Fysioterapeutti Amk
– Lymfaterapeutti

Työhönsä intohimolla suhtautuva Mari on valmistunut 2006. Marin into toimia ihmisten kanssa, hänen kiinnostuksensa ihmiskehoa ja sen toimintaa kohtaan sekä halu auttaa muita ohjasivat hänet luonnollista reittiä fysioterapian pariin. Mari on käynyt laaja-alaisesti fysioterapia-alan lisäkoulutuksia, ja hän on kouluttautunut myös lymfaterapeutiksi. Viimeisimpänä hän on käynyt saamassa oppia lantionpohjan lihasten toiminnasta ja harjoittelusta. Kehonhallinnan harjoittaminen on Marin erityisosaamista, ja vapaa-aikanaan hän vie tämän taidon äärimmäisyyksiin tankotanssin ja akrobatian parissa.

Mari ottaa asiakkaita vastaan M-Fysion tiloissa arkipäivisin, ja hän palvelee asiakkaita suomenkielen lisäksi tarvittaessa englanniksi. Marilla on pätevyys tehdä Kelan vaativaa kuntoutusta.

Emmi Karenko / emmi.karenko@m-fysio.fi

– Fysioterapeutti Yamk
– Basic Body Awareness terapeutti

Emmin tarina alalle päätymisestä on hieman muista poikkeava. Aikoinaan nuori nainen pohti, mitä tekisi lukion jälkeen ennen armeijan aloittamista. Hierojakoulutus osui sopivaan ajankohtaan, ja sattumien kautta Emmi löysi oman alansa.

Emmille syttyi heti vahva palo oppia lisää ihmiskehosta ja siitä miten asiat toimivat yhteen. Emmi on käynyt monenlaisia koulutuksia, kuten personal trainer- ja kuntosaliohjaajan koulutuksen ja viimeisimpänä sosiaali- ja terveysalan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Fysioterapiatyössä Emmiä kiehtoo erityisesti mielen ja kehon yhteys, liikkeen laatu sekä tietoisen läsnäolon voimavaroja vapauttava vaikutus. Vapaa-ajallaan hän hoitaa omaa henkistä ja fyysistä puoltaan kotitallilla hevostensa Murun, Tuikun ja Iisakin parissa.

Emmi ottaa asiakkaita vastaan M-Fysion tiloissa maanantaista perjantaihin ja tarvittaessa lauantaisin. Hän palvelee asiakkaita suomenkielen lisäksi englannin- ja vironkielellä. Emmillä on pätevyys tehdä Kelan vaativaa kuntoutusta.

 

Juulia Helin / juulia.helin@m-fysio.fi                                     

– Fysioterapeutti Amk
– Sertifioitu MDT-terapeutti

Juulian tie kohti fysioterapia-alaa kävi urheiluhierontaopintojen ja kuntosaliohjaajakurssin kautta. Fysioterapeutiksi Juulia valmistui vuonna 2015, eikä oppimishalut loppuneet siihen, vaan hän lähti saman tien kouluttautumaan MDT-terapeutiksi. Juulialla on edelleen suuri halu oman ammatillisuuden kehittämiseen ja seuraava kurssi on jo varattu. Juuliaa kiinnostaa ihminen kokonaisuutena – liikkeen laatu, kehon toiminta ja mieli. Juuliasta on innostavaa auttaa asiakkaitaan löytämään liikkumisen ilo. Häntä itseään kiinnostaa eri liikuntalajien kokeilu ja vaihtelevuus. Hänellä on joukkuevoimistelutausta ja nykyään liikunta painottuu tanssi- ja ryhmäliikuntatunteihin sekä kuntosaliharjoitteluun. Kesäisin harrastuksiin kuuluu frisbeegolf. Juulia on tavattavissa M-Fysiossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Hän palvelee asiakkaita suomenkielen lisäksi tarvittaessa englanniksi. Juulialla on pätevyys tehdä Kelan vaativaa kuntoutusta.

 

Olga Möller / olga.moller@m-fysio.fi  DSC_0817

– Fysioterapeutti Amk

Olga napattiin M-Fysion vahvuuteen suoraan koulun penkiltä joulukuussa 2016. Olga suoritti neurologisen fysioterapian harjoittelujakson M-Fysiossa syksyllä 2016 ja lunasti heti paikkansa osana työyhteisöä. Ennen fysioterapiaopintoja Olga ehti työskennellä IT-alalla kymmenen vuotta. Liikunnallinen elämäntapa ja mielenkiinto kehon toimintaa kohtaan ajoivat hänet kuitenkin vaihtamaan alaa.

Fysioterapeuttina Olga on kiinnostunut erityisesti tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien selvittelystä ja tätä silmälläpitäen hän on käynyt lisäkoulutusta selkärangan tutkimisesta ja hoidosta sekä SI-nivelestä. Tiedonjano oli kova jo opiskeluaikana, joten hän on ehtinyt käydä lisäkoulutuksia mm. kinesioteippauksesta, kävelyn analysoinnista, alaselkäkivusta sekä nuorten urheilusta. Uusin aluevaltaus on Neurokinetic therapy (NKT) -koulutus, täysin uusi hoitomuoto Suomessa. Tästä hoitomuodosta hän aikoo suorittaa ensimmäisen tason serifikaatin kevään aikana.

Lisäksi Olga on kouluttautunut personal traineriksi. Hän on toiminut Vaahteraliigassa Vantaan TAFT -joukkueen fysioterapeuttina. Harrastuksiin kuuluu kuntonyrkkeily ja astangajooga. Olga ottaa asiakkaita vastaan M-Fysiossa arkisin ja hän palvelee asiakkaita suomeksi ja englanniksi, ruotsi taipuu jossain määrin. Olgalla on pätevyys tehdä Kelan vaativaa kuntoutusta.

 

 Jenni Kuusela / jenni.kuusela@m-fysio.fijennin kuva kotisivulle – rajattu

– Fysioterapeutti Amk

Jenni aloitti M-Fysiossa kesäkuussa 2017 Marin äitiysloman sijaisena, joten ainakin vuoden verran saamme pitää Jennin riveissämme. Jenni on alunperin kouluttautunut kondiittoriksi. Asiakaspalvelutyö tuntui heti omalta jutulta, mutta hän huomasi toivovansa syvempää kontaktia asiakkaiden kanssa. Tie vei hierojakouluun, jossa kiinnostus ihmisen monipuolisuutta kohtaan todella heräsi. Fysioterapiasta Jenni löysi alan, jossa voi aina oppia lisää. Erityisesti kehon ja mielen yhteys tuntuu kiehtovalta.

Jenni on toiminut fysioterapeuttina vuodesta 2014 lähtien. Eniten hänelle on kokemusta tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntoutuksesta. Jenni on ehtinyt käydä lisäkoulutuksia mm. faskioista, ikääntyneiden selkävaivoista, neurologisesta fysioterapiasta sekä allasterapiasta. Tulevaisuudessa Jenni haluaa kouluttautumalla saada lisää työkaluja mm. kivuhoitoon sekä lantionpohjan ongelmien hoitoon.

Jenni on aina harrastanut liikuntaa monipuolisesti. Erityisesti kuntosali, jooga ja lenkkeily kuuluvat tällä hetkellä hänen liikunnalliseen elämäntapaansa. Jennillä on pätevyys tehdä Kelan vaativaa kuntoutusta ja M-Fysiossa Jenni on tavattavissa arkisin.

Viimeksi muokattu 22.9.2017

Vastaa